Hav & Salta Stänk

Hav & Salta Stänk

måndag 29 september 2014

Höstförberedelser....

Denna helg har bestått av höstförberedelser...
Vi har plockat in alla utemöbler och kastat vissna blommor och röjt utomhus. Sååå skönt att få gjort det nu!!
I söndags tog vi även upp båten och fick in den på vinterförvaring.
 
Jag har inte bara arbetat denna helg utan i fredags var det dags för månadens vinlotteri.
Vi fick som vanligt supergod mat och sällskapet är det bästa!!
Till varmrätt fick vi en underbar fisksoppa & gott bröd
och till efterrätt en fluffig chokladmousse med blåbär! MUMS!!
 
Jag vann även tredje pris, 2 flaskor! Yippie!!
 
 
Senare på kvällen kom spelen fram!
Jenga (tror jag detta heter). Jättekul!
 
 
I lördags gjorde vi så en så himla god middag som jag måste dela med mig av:
 
Varmrätt:
 
Lax med pestotäcke och pinjenötter
potatismos med chevre
 
Laxen:
8 port
 
Ca 900 gram lax
salt & peppar
4 msk pesto
1 dl créme fraiche
25 g pinjenötter
 
Salta och peppra laxen.
Rosta pinjenötterna i en torr panna.
Blanda peston och créme fraichen.
Bred pestoblandningen över laxen och toppa med pinjenötter.
In i ugn, 175 grader i ca 25-30 min.
 
Potatismoset:
8 port
 
Ca 2 kg mjölig potatis
salt & peppar
200 g chevre
50 g smör
3 dl varm mjölk
 
Koka potatisen mjuk.
Pressa potatisen
Salta och peppra efter tycke och smak.
Blanda i smöret.
Häll i den varma mjölken.
Innan serveringen smular man i getosten.
 
 
 
Efterrätt:
 
Minipavlova:
4 port
 
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl puffat ris
 
Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Till garnering

 3 dl vispgrädde
färska bär
 
 
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner det puffade riset i marängen. Klicka ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
Ca 1 timme innan servering breder man först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med bär.
 
Mitt middagstips till Er!
 
Ha nu en riktigt härlig måndag och start på en ny vecka!
 
Kram
 
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar